لألئ الخير شخصية هامة
تاريخ التسجيل : 29/03/2008 الدوله : المزاج : اوسمه :
| موضوع: سفرتى المتواضعه الإثنين أبريل 14, 2008 12:53 am | |
| النهاردة حبيت انزل موضوع جديد ويكون مفيد للجميع
يعنى كل يوم انزل لكم سفرتى على الغداء اية مكونتها
واذا فى صورتها راح انزلها لكم
بس الكل يشارك وينزل سفرتة على الغداء كانت اية
ومنتظرة تفاعلكم جميعا | |
|
Hind
مشرفة
تاريخ التسجيل : 14/04/2008
| موضوع: رد: سفرتى المتواضعه الإثنين أبريل 14, 2008 3:21 am | |
| يلا يا عسل فرجينا سفرتك الطيبه
واذا في طريقه تبعتيلي لقمه اكون شاكره جدا هههههههههه
وانا ما بوعد كتير اني انزل صور لاني خيبه هههههههه
بس رح احاول
تسلم ايدك يا ام الافكار | |
|
لألئ الخير شخصية هامة
تاريخ التسجيل : 29/03/2008 الدوله : المزاج : اوسمه :
| موضوع: رد: سفرتى المتواضعه الإثنين أبريل 14, 2008 3:30 am | |
| - Hind كتب:
- يلا يا عسل فرجينا سفرتك الطيبه
واذا في طريقه تبعتيلي لقمه اكون شاكره جدا هههههههههه
وانا ما بوعد كتير اني انزل صور لاني خيبه هههههههه
بس رح احاول
تسلم ايدك يا ام الافكار ابتدينا الشقاوة ياهنودة
مش مهم الصورة
بس تقولي لنا اكلتى ايه على الغداء اليوم
واحنا علينا الوصفات
ههههههههههههههههههههههههههه | |
|
لألئ الخير شخصية هامة
تاريخ التسجيل : 29/03/2008 الدوله : المزاج : اوسمه :
| موضوع: رد: سفرتى المتواضعه الثلاثاء أبريل 15, 2008 1:34 am | |
| بانكيك بالشيكولاتة
المقادير : 110ج (3/4 كوب) دقيق/طحين سادة رشة ملح
1 بيضة 1 صفار بيضة 290مل حليب 1 معلقة كبيرة زيت 1 x 395ج علبة حليب نستله المكثف المحلى بالشيكولاتة
الطريقة : ينخل الدقيق مع الملح في وعاء وتترك حفرة في منتصف الخليط حتى تظهر منها قاعدة الوعاء. توضع البيضة وصفار البيضة مع قليل من الحليب في الحفرة. باستخدام ملعقة خشبية أو مضرب للخفق، يخلط الحليب والبيض ويؤخذ بعض الطحين تدريجياً من الجوانب خلال الخلط. عندما يتكاثف الخليط يخفق جيداً ويقلب فيه الزيت. يضاف الحليب المتبقي . يغطى الوعاء ويبرّد لمدة 30 دقيقة. تحضّر مقلاة عبر تسخينها جيداً ودهمها بالزيت. يضاف مقدار ملعقة من الخليط المحضّر ويقلّب في المقلاة حتى يغطي القاعدة بشكل متساوٍي. بعد دقيقة، باستخدام ملعقة مسطحة وإحدى اليدين، تقلب الكعكة وتطهى حتى تكتسب لوناً بنياً. توضع الكعكات المطهية فوق ورق المطبخ ، ويقدم مع حليب نستله المكثف المحلى بالشيكولاتة.
| |
|
لألئ الخير شخصية هامة
تاريخ التسجيل : 29/03/2008 الدوله : المزاج : اوسمه :
| موضوع: رد: سفرتى المتواضعه السبت مايو 03, 2008 3:12 am | |
| تشيـز كيكـ بـ { التــوت الازرق }
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
{ المقــادير }
علبتيـن بسكويتـ شاي
2 علبهـ جبنهـ بوك أو فيلادلفيا { الموجود ~
3 ملاعـق زبدهـ فلوردا
2 كيـس دريم ويب
2 علبهـ قشطهـ
1 كيس جيـلي أناناس مذابـ في كوبـ مآء مغلي
1 كيسـ جيلي مشكل { فراولهـ و موز } ايضاً مذوب في كوب ماء مغلي
علبهـ توت أزرق
يتكـون الطبق من أربـع طبقات
نبدأ بالاولى ,,
تتكـون من الزبدهـ و البكسويتـ
{ الطريـقه / الطبقه الاولى }
نطحـن البسكويت في مطحـنه المكسرات بعـد الإنتهـاء نضعه في قالب التشـيز كيك و نضيفـ له زبدهـ فلورا
يدعكـ جيداً و يسـاوى بالملعقه حتى يتماسك و يدخـل الثلاجه لحين تجهيز الطبقهـ الثانيه
{ الطبقهـ الثانيه }
تخلـط المقادير التـاليه :
كأس جيلي الفراوله و الموز المعـد سابقاً + علبهـ جبنه بوك + كيس دريم ويب + علبهـ قشطه
توضـع في الخـلاط حتى يتجانس المقـدار ثم يخرج القـالب من الثلاجهـ و يسكب عليه الخليط
يعـاد للثلاجهـ { الطبقه العلويه حتى يجمد أسرع } مرهـ أخرى حـتى يجمـد
{ الطبقه الثالثه }
نفس مقادير الطبقه الثانيه مع تغيير الجيلي إلى جيلي الاناناس بعـد الانتهاء تكون الطبقهـ الثانيهـ جمدت قليلاً ,, يخرج القـالب من الثلاجه و يسكب عليه الخليط ببطء حتـى لا يتداخل مع الثانيه ’’
و يدخـل الى الثلاجه مره أخرى لمده ربـع ساعه إلى نص ساعهـ تقريباً ,,
{ الطبقه الرابعه / الاخيره }
و هي عبارهـ عن التوت الازرق ,, يخرج من الثلاجهـ و يصب التوت و يساوى بالملعقه ثم يدخـل الثلاجه لحين التقديم ,, | |
|
لألئ الخير شخصية هامة
تاريخ التسجيل : 29/03/2008 الدوله : المزاج : اوسمه :
| موضوع: رد: سفرتى المتواضعه السبت مايو 03, 2008 3:15 am | |
| بيتزا بالصور المقادير 2كوب دقيق 2ملعقة كبيره سكر 1 ملعقه صغيره ملح 1ملعقة صغيره خميره ماء للعجن حسب الاحتياج ممكن كوب اوكوب نصف..ممكن يستخدم اللبن. ربع كوب زيت طعام.. الصلصه:- بصل مع طماطم مع قليل من الخل و الزعتر على النار.. الاضافات:- زيتون اسود او اخضر فلفل اخضر سجق مقطع شرائح سميكه نوعا جبنه برميجان و موزريلاا و رومي.. مكعبات صغيره طماطم.. و اترككم مع الصور فيها شرح اكثر [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|
صمت الحزن
مدير
تاريخ التسجيل : 10/02/2009 الدوله : المزاج :
| موضوع: رد: سفرتى المتواضعه الأربعاء مايو 06, 2009 2:19 am | |
| ووووووووووواووووووووووووووووو
سفرة تجنن تسلم الايادى
انا هاتبعك علشان اتعلم
شكررررررررررررررررا | |
|
ساعات
صاحب المنتدى
تاريخ التسجيل : 27/02/2008 الدوله : المزاج : اوسمه :
| موضوع: رد: سفرتى المتواضعه الأربعاء مايو 06, 2009 2:22 am | |
| شكرا غاليتى على الموضوع الرائع
بس الصور مش موجوده
تسلم الايادى على الوصفات اللى
تجوع الشبعااااااااااااااان هههههه
دمتى مميزه بجديدك | |
|